Quay Brothers : - Quay, Stephen 1947-; Quay, Timothy 1947- (British Film Institute, 2003)
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 οι αδελφοί Quay έχουν μοναδικά συνεισφέρει στη δημιουργία κινουμένων σχεδίων και ειδικότερα στα κινούμενα σχέδια με μαριονέττες. Φιλτράροντας μυστήρια εφέ, λογοτεχνικές, μουσικές, κινηματογραφικές και φιλοσοφικές επιρροές μέσα από την δική τους απόλυτη ευαισθησία, κάθε έργο τους καθηλώνει την προσοχή στον υπνωτικό έλεγχο, την μουσική, τον διάκοσμο και την κίνηση