Αναγνώριση και χαρακτηρισμός περιοχών ενδιαφέροντος σε ιατρικές εικόνες : - Λάσκαρης, Νικόλαος Δ. (2008)
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η ανάλυση δερματικών εικόνων και η εύρεση συσχετίσεων μεταξύ των χαρακτηριστικών που περιγράφονται στην Ιατρική βιβλιογραφία ως ύποπτα συμπτώματα μελανώματος και της πραγματικής ύπαρξης του μελανώματος. Κατασκευάσθηκε μια εφαρμογή η οποία αναλύει την εικόνα, εντοπίζει την περιοχή του σπίλου και στη συνέχεια ζητά από το χρήστη να σημειώσει πάνω στην εικόνα μια σειρά από χαρακτηριστικές δερματοσκοπικές δομές, κάνει κάποιες μετρήσεις και τις εξάγει σε ένα αρχείο .csv (Comma Separated Values). Το αρχείο αυτό στη συνέχεια εισάγεται στο data mining πρόγραμμα Weka με το οποίο εκτιμάται πόσο ικανές είναι οι μετρήσεις αυτές να προσδιορίσουν το μελάνωμα.