The best of Zagreb film (Image Entertainment, 2000)
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες η Zagreb Film Γιουγκοσλαβίας παρήγαγε 600 ταινίες κινουμένων σχεδίων κερδίζοντας έτσι πάνω από 400 διεθνή βραβεία. Το στούντιο με το μοναδικό στύλ σύντομα έγινε γνωστό ως "The Zagreb School". Μία από τις πρωτοπόρες διακρίσεις του ήταν ότι οι δημιουργοί έγγραφαν, σχεδίαζαν και σκηνοθετούσαν τις δικές τους ταινίες με αποτέλεσμα διασκεδαστικά κινούμενα σχέδια, μοναδικά σε σχεδιασμό, χρώματα και μήνύματα.