La feu follet - Malle, Louis, 1932-1995; Ronet, Maurice, 1927-1983; Skerla, Léna; Clech, Yvonne, 1920-2010; Deschamps, Hubert; Moulinot, Jean-Paul, 1912-1989; Moreau, Jeanne, 1928-2017 (Louis Malle collection, 1963)
Μετά από προτροπή του γιατρού του, ο Άλεν (Ρονέ), ένας πρώην αλκοολικός συγγραφέας, αφήνει την κλινική στις Βερσαλλίες όπου υπήρξε έγκλειστος για ένα μεγάλο διάστημα και επιστρέφει στο Παρίσι για να συναντήσει παλιούς φίλους και να επαναφέρει στοιχειωμένες μνήμες. Ο Αλέν έχει πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει και δίνει στον εαυτό του 48 ώρες προθεσμία, ώστε να βρει σημαντικούς λόγους που θα τον κάνουν να αλλάξει γνώμη και να ακυρώσει το θανάσιμο σχέδιό του...