Ma nuit chez Maud - Rohmer, Éric, 1920-2010; Rohmer, Éric, 1920-2010; Trintignant, Jean-Louis; Fabian, Françoise, 1932- (Éric Rohmer collection, 1969)
Ο Ζαν Λουί, ένας ευσεβής καθολικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί μια όμορφη ξανθιά που ξεχώρισε στο πλήθος. Ένα βράδυ θα βρεθεί στο σπίτι της Μοντ, γνωστής ενός μαρξιστή φίλου του. Οι ελευθεριάζουσες απόψεις της θα πριμοδοτήσουν έναν ατέρμονο κύκλο συζητήσεων γύρω από την ηθική, την πίστη, τον Θεό, τις πιθανότητες και θα κρατήσουν ως το πρωί οπότε και ο Ζαν Λουί θα βγεί τελείως διαφορετικός στο δρόμο...