Amator - Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Stuhr, Jerzy; Zabkowska, Malgorzata; Pokas, Ewa; Czyzewski, Stefan; Bradecki, Tadeusz, 1955-; Zanussi, Krzysztof, 1939- (Krzysztof Kieslowski collection, 1988)
Ο Φιλίπ, ένας ιδιωτικός υπάλληλος σε μια μικρή πόλη της Πλωνίας, αγοράζει μια κάμερα 8 mm για να κινηματογραφήσει το μωράκι που σύντομα θα φέρει στον κόσμο η γυναίκα του. Ο προϊστάμενός του αναθέτει στον Φιλίπ να καταγράψει την 25η επέτειο της εταιρείας του. Το φιλμάκι προβάλλεται σε ένα ερασιτεχνικό φεστιβάλ και η επιτυχία του ενθαρρύνει τον Φιλίπ να γυρίσει όλο και περισσότερα ταινιάκια. Σύντομα όμως η σύζυγος του Φιλίπ και ο προϊστάμενός του θα προσπαθήσουν να μπουν εμπόδιο στις νέες καλλιτεχνικές δραστηριότητές του...