2 ou 3 choses que je sais d'elle - Godard, Jean-Luc, 1930-; Vlady, Marina, 1938-; Duperey, Anny; Narboni, Jean; Montsoret, Roger (Classic films library, 2005)
Ο Γκοντόρ εστιάζει το φακό του, σε δυο γυναίκες, την Παρί χαρακτήρα της Juliette Janson και την ηθοποιό που την υποδύεται, την Marina Vlady. Ένα μοναδικό δράμα που δίνει έμφαση στις - δίχως αισθήματα - ζωές, συνηθισμένων ανθρώπων στο νέο Παρίσι της δεκαετίας του '60, όπου οι μικροαστικές οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν με μικρά εισοδήματα, όπου η πορνεία είναι τρόπος για να κερδίζεις χρήματα και όπου οι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί και δεν τους αγγίζουν οι ανθρώπινοι εφιάλτες του Βιετνάμ και του επερχόμενου ατομικού πολέμου.