Der Krieger und die Kaiserin - Tykwer, Tom, 1965-; Tykwer, Tom, 1965-; Potente, Franka, 1974-; Fürmann, Benno, 1972- (Odeon, 2000)
Η Σίσι έχει ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ώς νοσοκόμα, μέσα στο βουβό και απομονωμένο κόσμο μιας ψυχιατρικής κλινικής. Σε μια από τις εξόδους της στον έξω κόσμο, γνωρίζει τον Μπόντο, όταν ο τελευταίος της σώζει τη ζωή σ'ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Κάποια στιγμή τον συναντά τυχαία σε μια ληστεία τράπεζας όπου όλα πάνε στραβά, και από μια παράξενη σύμπτωση, τον σώζει κρύβοντας τον στο ίδρυμα. Ο Μπόντο, ζώντας στον ιδιόρρυθμο κόσμο του ψυχιατρείου, αρχίζει να βλέπει πολλά πράγματα ολότελα διαφορετικά.