Asterix el les Vikings - Fjeldmark, Stefan; Moller, Jesper (Odeon, 2005)
Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ έρχονται επιτέλους αντιμέτωποι με αντιπάλους που είναι στα μέτρα τους! Οι αθεόφοβοι Βίκινγκς, εισβάλουν στην Γαλατία και απά[γά]γουν τον φοβητσιάρη Χαβαλεδίξ, τον ανιψιό του Μοναρχίξ, ο οποίος είχε αναλάβει να "τον κάνει άντρα", κατόπιν παράκλησης του πατέρα του. Οι Βίκινγκς από την πλευρά τους, γνωρίζοντας αυτήν την αδυναμία του Χαβαλεβίξ, τον έχουν απαγάγει για αυτόν ακριβώς τον λόγο: να τους μάθει να φοβούνται, επειδή, πολύ απλά, είναι πεπεισμένοι πως... "ο φόβος δίνει φτερά"! Αποστολή του Αστερίξ και του Οβελίξ: να σώσουν τον Χαβαλεδίξ πριν ακόμη είναι πολύ αργά, καθώς οι Βίκινγκς απειλούν να τον ξεφορτωθούν για τα καλά, αν αυτός δεν τους μάθει σύντομα να φοβούνται και, κατ'επέκταση, να πετούν…