8 femmes - Ozon, François, 1967-; Ozon, François, 1967-; Huppert, Isabelle; Deneuve, Catherine, 1943-; Béart, Emmanuelle; Ardant, Fanny; Ledoyen, Virginie, 1976-; Darieux, Danielle; Sagnier, Ludivine, 1979-; Richard, Firmine, 1947- (Odeon, 2001)
Γαλλία. Στα μέσα της δεκαετίας του '50, μια παραδοσιακή αστική οικογένεια συγκεντρώνεται για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και αποκλείεται από τα χιόνια σε ένα εξοχικό σπίτι. Ένα απροσδόκητο συμβάν θα θολώσει την ατμόσφαιρα: ο "αφέντης" του σπιτιού δολοφονείται. 8 γυναίκες, άμεσα και έμμεσα συνδεδεμένες με το θύμα, είναι παρούσες - και μία είναι η δολοφόνος. Ένα μακρύ γαϊτανάκι αγωνίας, τσακωμών, προδοσίας και αποκαλύψεων θα φανερώσει τα κίνητρα και το μυστικό που κρύβει κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Οι μάσκες και τα προσωπεία θα πέσουν, η αλήθεια θα λάμψει, τραγική αλλά καθάρια...