Sommaren med Monika - Bergman, Ingmar, 1918-2007; Bergman, Ingmar, 1918-2007; Andersson, Harriet; Ekborg, Lars; Harryson, John, 1926-2008; Ebbesen, Dagmar, 1891-1954 (Bergman collection, 1953)
Ο Χάρι, νεαρός υπάλληλος, ερωτεύεται τη Μόνικα, μια ατίθαση κοπέλα που τη διακρίνει ένα πηγαίος αυθορμητισμός κι αισθησιασμός. Οι δύο νέοι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους και βρίσκουν καταφύγιο σε μια ερημική ακρογιαλιά, λίγο έξω από τη Στοκχόλμη, όπου περνούν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι. Μόλις όμως αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, το όνειρό τους θρυμματίζεται.