En lektion i karlek - Bergman, Ingmar, 1918-2007; Bergman, Ingmar, 1918-2007; Björnstrand, Gunnar, 1909-1986; Dahlbeck, Eva, 1920-2008; Andersson, Harriet; Grönberg, Ake (Bergman collection, 1954)
Ένας διάσημος γυναικολόγος διακόπτει το δεσμό του με την ερωμένη του κι επιβιβάζεται σε ένα τρένο για να επιστρέψει στην Κοπεγχάγη. Εκεί συναντά μια γοητευτική γυναίκα, για την οποία στοιχηματίζει μ'ένα συνεπιβάτη ότι θα την κατακτήσει: εγχείρημα σχετικά εύκολο, πρόκειται στην πραγματικότητα για τη σύζυγό του και δύσκολο ταυτόχρονα, μια και εκείνη πηγαίνει προς συνάντηση του εραστή της. Ευκαιρία λοιπόν για το φιλελεύθερο στα ερωτικά ήθη ζεύγος να ξαναφτιάξει τη σχέση του, στη διάρκεια ενός ταξιδιού που αποδεικνύεται παραγωγικό σε ερωτικά μαθήματα.