Aus dem leben der marionetten - Bergman, Ingmar, 1918-2007; Bergman, Ingmar, 1918-2007; Atzorn, Robert, 1945-; Buchegger, Christine; Benrath, Martin, 1926-2000 (Bergman collection, 1981)
Ο Πέτερ Έγκερμαν, νεαρός επιχειρηματίας, στραγγάλισε μια πόρνη, την Καταρίνα, για ανεξιχνίαστους λόγους. Ο ψυχαναλητής Γιένσεν, που έχει αναλάβει το φάκελο της πραγματογνωμοσύνης, αποκαλύπτει ότι ο Πέτερ είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία να σκοτώσει τη σύζυγό του, ωστόσο, η έρευνα του δε θα οδηγήσει σε κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα που να αιτιολογεί την πράξη του φόνου.