Ansiktet - Bergman, Ingmar, 1918-2007; Bergman, Ingmar, 1918-2007; Sydow, Max von, 1929-2020; Björnstrand, Gunnar, 1909-1986; Thulin, Ingrid; Andersson, Bibi, 1935-2019; Josephson, Erland, 1923-2012 (Bergman collection, 1958)
Στη Σουηδία του 19ου αιώνα, ο θίασος του υπνωτιστή Βόγκλερ οδηγείται σχεδόν δια της βίας στην κατοικία ενός προύχοντα για να δώσει παράσταση. Πρόθεση, όμως, των οικοδεσποτών, ανάμεσα στους οποίους και ο Υπουργός Υγείας Βέργκερους, είναι να γελοιοποιήσουν τον Βάγκλερ, θεωρώντας το θέαμά του μια καθαρή απάτη. Κάτι που αρχικά καταφέρνουν, αλλά σύντομα ο Βόγκλερ ταπεινώνει τον Βέργκερους, σκηνοθετώντας το θάνατό του και τρομοκρατώντας τον με μια σειρά από ψευδαισθητικές ταχυδακτυλουργίες.