Απτή επαυξημένη πραγματικότητα για τη σχεδίαση εσωτερικών χώρων = - Θεοφιλίδης, Βάϊος (2008)
Η σχεδίαση εσωτερικών χώρων αποτελεί μία ιδιαίτερα απαιτητική σχεδιαστική διαδικασία ειδικότερα στο στάδιο της εννοιολογικής σχεδίασης. Οι σχεδιαστές καλούνται να χρησιμοποιήσουν συστήματα CAD για την οπτικοποίηση των ιδεών και των σχεδιαστικών προτάσεων. Ωστόσο, οι συμβατικοί μέθοδοι αλληλεπίδρασης μεταξύ σχεδιαστή και υπολογιστή κρίνονται ως αποσπασματικοί περιορίζοντας την αμεσότητα κατά την αλληλεπίδραση ενώ επιβαρύνεται σημαντικά το γνωστικό τους φορτίο με τη χρήση γραφικών διεπαφών. Μία ενναλλακτική πρόταση προήλθε από την ανάπτυξη απτών διεπαφών. Σε συνδυασμό με την χρήση επαυξημένης παραγματικότητας, είναι δυνατή η δημιουργία εφαρμογών απτής επαυξημένης πραγματικότητας οι οποίες προσφέρουν αμεσότερη και διαισθητικότερη αλληλεπίδραση ενώ παράλληλα ενισχύουν την χωρική αντίληψη και την δημιουργικότητα των σχεδιαστών.