Krotki film o zabijaniu - Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Kieslowski, Krzysztof, 1941-1996; Baka, Miroslaw; Globisz, Krzysztof; Tesarz, Jan; Zapasiewicz, Zbigniew, 1934-2009; Dziekan-Vajda, Barbara; Bednarz, Aleksander; Zass, Jerzy; Tobiasz, Zdzislaw; Barcis, Artur (Krzysztof Kieslowski collection, 1988)
Βαρσοβία. Ένας οδηγός ταξί πλένει το αμάξι του. Ο Γιάσεκ, ένας νεαρός επαρχιώτης, περιπλανιέται γύρω από την πόλη. Ο Πιότρ, ένας φοιτητης νομικής, ετοιμάζεται να δώσει τις τελευταίες του εξετάσεις. Η μοίρα θα φέρει κοντά τους τρεις ανθρώπους, όταν ο Γιάσεκ σκοτώσει με μια πέτρα τον οδηγό ταξί. Μετά τη δολοφονία ο Γιάσεκ συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο, παρά τις προσπάθειες του Πιότρ, ο οποίος έχει οριστεί συνήγορος του Γιάσεκ στο δικαστήριο...