Nostalghia - Tarkovskii, Andrei Arsenevich, 1932-1986; Tarkovskii, Andrei Arsenevich, 1932-1986; Iankovskii, Oleg, 1944-2009; Josephson, Erland, 1923-2012; Giordano, Domiziana, 1960-; Terreno, Patrizia; De Marchi, Laura; Boccardo, Delia; Vukotic, Milena, 1938- (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 1983)
Ένας Ρώσος συγγραφέας, ο Αντρέι, επισκέπτεται την Ιταλία αναζητώντας στοιχεία για το νέο του βιβλίο, παρέα με μια ιταλίδα διερμηνέα, την Ευγενία. Η περιπλάνηση, όμως, δεν αποφέρει καρπούς και ο Αντρέι βιώνει όλο και περισσότερο την προσωπική του κρίση, καθώς και ένα μεγάλο δίλημμα, όταν η Ευγενία αποζητά την αγάπη του.