The talented Mr. Ripley - Minghella, Anthony; Damon, Matt; Paltrow, Gwyneth, 1972-; Law, Jude, 1972-; Blanchett, Cate, 1969- (Miramax, 1999)
Νέα Υόρκη, τέλη της δεκαετίας του 50. Ο Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ένας εκατομμυριούχος εφοπλιστής, ζητά από τον νεαρό κύριο Ρίπλεϊ να ταξιδέψει ως την Ιταλία προκειμένου να πείσει τον γιό του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο φιλόδοξος Τομ Ρίπλεϊ φτάνει στη χώρα της dolce vita, γοητεύεται από το ανέμελο lifestyle της υψηλής κοινωνίας και στο πρόσωπο του Ντίκι θα βρεί το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο κύριος Ρίπλεϊ θα θελήσει να γίνει κάποιος άλλος... Και τότε, κανείς δεν θα μπορέσει να προβλέψει τους κινδύνους που κρύβει ένας άνθρωπος τόσο χαρισματικός, φιλικός, αλλά και σατανικός.