Croupier - Hodges, Mike; Owen, Clive; Kingston, Alex; McKee, Gina, 1964- (Odeon [Εταιρεία διανομής], 1997)
Ο Τζακ Μάνφρεντ, ένας επίδοξος συγγραφέας που ζει με αιματηρές οικονομίες, πιάνει δουλειά ως κρουπιέρης στο καζίνο, με σκοπό να συγκεντρώσει υλικό για το νέο του βιβλίο. Παρόλες τις προσπάθειές του, ωστόσο, να παραμείνει ένας ψυχρός και ανεπηρέαστος θεατής, γρήγορα θα χάσει τον έλεγχο και θα βρεθεί βυθισμένος μέσα στον εκκεντρικό και απροσδόκητο κόσμο του τζόγου. Εκεί θα γνωρίσει και την Τζέινι, μια γοητευτική θαμώνα, η οποία θα του προτείνει να συμμετάσχει στη ληστέια του καζίνου. Πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις εμπειρίες του στο μυθιστόρημά του, θα προσπαθήσει να υπολογίσει προσεχτικά όλες τις πιθανότητες. Ούτε, όμως, ένας επαγγελματίας όπως ο Τζακ δεν μπορεί ποτέ να προβλέψει το μοίρασμα της τράπουλας.