The Shawshank redemption - Darabont, Frank; Darabont, Frank; Robbins, Tim, 1958-; Freeman, Morgan (Audio Visual Enterprises, 2004)
Ο Άντυ, ένας νεαρός τραπεζίτης, καταδικάζεται άδικα σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Ο φαινομενικά ήπιος χαρακτήρας του και οι εξωτερικά αδιάφορες αντιδράσεις του τον φέρνουν αντιμέτωπο με τους συγκρατούμενούς του. Ο μόνος που τον πλησιάζει είναι ο ισοβίτης Ρεντ. Σταδιακά οι δυό τους ανακαλύπτουν τη δύναμη της φιλίας και της ελπίδας σε ένα οδοιπορικό 20 ετών ώσπου η μοίρα φέρνει και στους δύο τη λύτρωση.