Ontology-based automatic creation of multiple-choice questions : - Κανάρης, Κωνσταντίνος Μ. (2008)
Η αυτόματη κατασκευή ερωτημάτων πολλαπλής επιλογής είναι ένα σχετικά νέο πεδίο εφαρμογής στην επιστήμη των υπολογιστών και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική μάθηση. Αυτή η διπλωματική εργασία περιγράφει μια προσέγγιση για αυτόματη κατασκευή ερωτημάτων και ένα νέο σύστημα το οποίο αυτόματα παράγει ερωτήματα τέτοιου τύπου χρησιμοποιώντας πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα πεδία γνώσης που περιγράφονται από οντολογίες.Ένα πλήθος από στρατηγικές εισάγονται για αυτό το σκοπό οι οποίες εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των οντολογιών. Χρησιμοποιώντας τη σημασιολογία της οντολογίας το προτεινόμενο σύστημα παρέχει ερωτήματα πολλαπλής επιλογής σύμφωνα με αυτές τις στρατηγικές. Πέρα από τη διαχείριση οντολογιών,απλές τεχνικές επεξεργασίας φυσικής γλώσσας χρησιμοποιούνται για τη μορφοποίηση του κειμένου των ερωτημάτων. Σκοπός αυτής προσπάθειας είναι η χρήση του συστήματος σε περιβάλλοντα ηλεκτρονικής μάθησης για την αξιολόγηση των ικανοτήτων και της προόδου των μαθητών.