Λείανση επιφανειών ROC με χρήση πύρηνων : - Λιαπάτη, Αφροδίτη (2008)
Η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στο επίπεδο που αφορά στη διαγνωστική ακρίβεια ενός ελέγχου. Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα διάφορα μέτρα διαγνωστικής ακρίβειας και οι μέθοδοι εκτίμησης τους με έμφαση στην παραγωγή λείων καμπυλών και επιφανειών ROC με χρήση της μεθόδου των πυρήνων. Η πρακτική εφαρμογή των λείων καμπυλών και επιφανειών ROC οδηγεί στη διεξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη διακριτική ικανότητα ενός ελέγχου που διαχωρίζει τους ασθενείς σε δύο ή τρεις κατηγορίες αντίστοιχα.