Θεωρία ομολογίας συμπλεγμάτων : - Αναγνωστοπούλου, Μαρία (2008)
Τέλος, κλείνουμε την μελέτη μας στην θεωρία ομολογίας συμπλεγμάτων παραθέτοντας μία περιγραφική σκιαγράφηση του τοπολογικού αναλλοίωτου της αντικείμενα της Τοπολογίας είναι και η μελέτη τοπολογικών χώρων.Στην εργασία αυτή μελετούμε τα συμπλέγματα, τα οποία κατασκευάζονται από στοιχειώδη ευκλείδια αντικείμενα που λέγονται κελιά. Τα σύνολα όλων των σημείων των κελιών των συμπλεγμάτων αποτελούν με κατάλληλη τοπολογία τους τοπολογικούς χώρους, πάνω στους οποίους στα επόμενα κεφάλαια αναπτύσσεται η τοπολογική τους δομή, η άλγεβρα των αλυσίδων καθώς και η ομολογιακή θεωρία.Τέλος, κλείνουμε την μελέτη μας στην θεωρία ομολογίας συμπλεγμάτων παραθέτοντας μία περιγραφική σκιαγράφηση του τοπολογικού αναλλοίωτου της ομολογίας, δεδομένου ότι η πλήρης απόδειξή του ξεπερνά το αντικείμενο μελέτης μας.