Διαχείριση γενικευμένων και καταστροφικών κινδύνων : - Φώσκολος, Ματθαίος (2008)
Στην πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά στους γενικευμένους και καταστροφικούς κινδύνους και στον τρόπο μέτρησης και διαχείρισης τους. Επιπλέον δίνονται παραδείγματα από φυσικές καταστροφές και τις ασφαλιστικές απώλειες που προέκυψαν από αυτές. Πιο συγκεκριμένα γίνονται αναφορές για τον τυφώνα Katrina, την γρίπη των πτηνών, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου, της Μαδρίτης και την πτώση των δίδυμων πύργων στις ΗΠΑ.