Αξιολόγηση της απόδοσης μεθόδων μεταπομπής (HANDOFF) που υποστηρίζουν την ιδιωτικότητα του χρήστη για ασύρματα ετερογενή δίκτυα : - Τερζής, Ιωσήφ (2008)
Στο άμεσο μέλλον τα ασύρματα ετερογενή δίκτυα αναμένεται να διασυνδεθούν σε μία all-IP αρχιτεκτονική. Ένα ζήτημα που έχει παραμείνει ανοιχτό στην κατεύθυνση αυτή είναι η συνεχής και αδιάκοπη λήψη υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της αλλαγής σημείου σύνδεσης ή περιαγωγής (handover) μεταξύ δικτύων με διαφορετική τεχνολογία πρόσβασης. Ένα από τα σημαντικότερα πρωτόκολλα που επιτρέπει γρήγορα και ασφαλή handover είναι το Mobile IP. Ωστόσο, το πρωτόκολλο Mobile IP δεν αρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν στην διαδικασία του handover. Ειδικότερα, για ορισμένες υπηρεσίες απαιτείται η πληροφορία της τρέχουσας κατάστασης τους (context) για την αποκατάσταση της προηγούμενης κατάστασης σύνδεσης σε μια νέα περιοχή δικτύου. Η μεταφορά του context από το προηγούμενο δίκτυο θεωρείται αποδοτικότερη, ώστε να μην εγκαθιδρυθεί η τρέχουσα σύνοδος εκ νέου. Υπηρεσίες που υποστηρίζουν αυτή την λογική είναι το πλαίσιο AAA, το πρωτόκολλο IPsec, η συμπίεση επικεφαλίδων των πακέτων και η πολιτική QoS. Για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά context έχει προταθεί ένας αριθμός από μεθόδους, μεταξύ αυτών και το πρωτόκολλο μεταφοράς context. Ωστόσο, ενώ η μέθοδος αυτή επιτυγχάνει να μειώσει την παρεμβολή που προκαλείται από καθυστερήσεις, οι οποίες προκύπτουν από θέματα ασφαλείας, δε λαμβάνει υπόψη την προστασία της ιδιωτικότητας του τελικού χρήστη. Στην συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζονται, αναλύονται και αξιολογούνται πέντε σενάρια του πρωτοκόλλου context transfer. Τα δύο από αυτά προτείνονται από την ομάδα Seamoby στο RFC 4067 CXTP [10] ενώ τα υπόλοιπα τρία ενισχύουν επιπλέον την προστασία της ιδιωτικότητας του τελικού χρήστη. Η αξιολόγηση και των πέντε αυτών σεναρίων πραγματοποιείται με την βοήθεια του προσομοιωτή NS-2, στον οποίο έγινε μερική υλοποίηση του πρωτοκόλλου μεταφοράς context αξιοποιώντας το πρωτόκολλο Mobile IP.