Μελέτη των χρονικά μεταβαλλόμενων καμπύλων ROC : - Δημακόπουλος, Γεώργιος (2008)
Οι χρονικά μεταβαλλόμενες καμπύλες ROC δείχνουν πώς επηρεάζεται η διαχωριστική ικανότητα ενός ελέγχου με την πάροδο του χρόνου. Γίνεται μοντελοποίηση των καμπύλων με παραμετρικές και μη παραμετρικές μεθόδους και στη συνέχεια ανάλογη μοντελοποίηση των επιδράσεων διαφόρων συμμεταβλητών αλλά και του χρόνου. Η προσέγγιση που παρουσιάζεται αναλυτικότερα είναι η ROC-GLM που αφορά στην χρήση γενικευμένων γραμμικών μοντέλων για τον υπολογισμό των καμπύλων