Hakuchi = - Kurosawa, Akira, 1910-1998; Hara, Setsuko, 1920-2015 (Art Free, 2005)
Ο Καμέντα που κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου βίωσε μια ψεύτικη θανατική εκτέλεση, δεν συνήλθε ποτέ από αυτό το ψυχολογικό τραύμα. Εκφράζει με αυθορμητισμό αυτά που σκέφτεται, πονά για μια γυναίκα ελευθερίων ηθών, αδιαφορεί για το χρήμα, με αποτέλεσμα να θεωρείται από τους γύρω του "ηλίθιος". Μεταφορά της δράσης του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι στην Ιαπωνία του μεταπολέμου.