Έρευνα για τις πρακτικές ασφάλειας των ελληνικών επιχειρήσεων : - Ποθητάκη, Μυρτώ (2007)
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να διαπιστώσει τους κινδύνους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο, ο βαθμός ενημέρωσης που έχουν σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πληροφοριών και τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζουν. Η έρευνα έγινε μέσω του διαδικτύου.Η έρευνα αφορά κάθε επιχείρηση που χρησιμοποιεί πληροφοριακό σύστημα για τη λειτουργία της, ανεξάρτητα από τον αριθμό των υπαλλήλων της. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικά καταστήματα, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, δημόσια νοσοκομεία και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο. Για την ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε περιγραφική στατιστική, συγκεκριμένα χρήση ραβδογραμμάτων, και η ανάλυση διακύμανσης για τον έλεγχο των στατιστικών υποθέσεων. Λόγω του ότι το ποσοστό των απαντήσεων είναι μικρό (22,4%) δε μπορούμε να προβούμε σε γενικεύσεις, αλλά να σχηματίσουμε μια εικόνα για τις πρακτικές ασφάλειας που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα