Kumonosu-jo - Kurosawa, Akira, 1910-1998; Kurosawa, Akira, 1910-1998; Mifune, Toshiro, 1920-1997; Shimura, Takashi, 1905-1982; Yamada, Isuzu, 1917-2012; Chiaki, Minoru, 1917-1999; Kubo, Akira; Naniwa, Chieko (Art Free [Εταιρέια διανομής], 2005)
Αριστουργηματική μεταφορά του "Μάκβεθ" στον ιαπωνικό μεσαίωνα. Ο Κουροσάβα ακολουθεί πιστά το έργο του Σαίξπηρ, από το οποίο όμως έχει αφαιρεθεί μεγάλο μέρος των καθαρά θεατρικών καταστάσεων και έχει τονισθεί περισσότερο η βία και η αγριότητα.