Yojimbo - Kurosawa, Akira, 1910-1998; Kurosawa, Akira, 1910-1998; Mifune, Toshiro, 1920-1997; Nakadai, Tatsuya, 1932-; Shimura, Takashi, 1905-1982; Tono, Eijiro, 1907-1994; Fujiwara, Kamatari, 1905-1985; Yamada, Isuzu, 1917-2012 (Art Free [Εταιρεία διανομής], 2005)
Ο Σανζούρο ή Γιοζίμπο, ρακένδυτος περιπλανώμενος σαμουράι, εκμεταλλεύεται προς όφελος του τον άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο αντίπαλες οικογένειες που λυμαίνονται ένα χωριό στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα έως τον πλήρη αφανισμό και των δύο αντίπαλων ομάδων. [...]ο Σέρτζιο Λεόνε πήρε με τη σειρά του το σενάριο του Γιοζίμπο για να το μεταφέρει αυτούσιο στην άγρια Δύση και να λανσάρει με το "Για μια χούφτα δολλάρια" τη μόδα του σπαγγέτι-γουέστερν. Φοβερές σκηνές μονομαχιών, μαύρο χιούμορ, υποβλητικά πλάνα.