L' amour l'apres-midi - Rohmer, Éric, 1920-2010; Rohmer, Éric, 1920-2010; Verley, Bernard, 1939-; Zouzou, 1943- (Éric Rohmer collection, 1972)
Ο Φρεντερικ ζει ήσυχα την αστική οικογενειακή ζωή του[...] Τα απογεύματά του τα περνά φαντασιώνοντας άλλες γυναίκες μη έχοντας όμως πρόθεση να μετατρέψει αυτές τις φαντασιώσεις σε πράξεις. Το ανώδυνο εγκεφαλικό του παιχνίδι θα αποκτήσει διαστάσεις ηθικού διλήμματος όταν η πρώην ερωμένη ενός φίλου του, αποφασίζει να τον αποπλανήσει. Η τελευταία ταινία από τον κύκλο "έξι μύθοι περί ηθικής" είναι το ψυχογράφημα ενός ερωτικού τρίο, με βαθιά ανάγνωση κάθε ηθικής παραμέτρου.