Pandora m - University System : - Καλφούντζος, Παναγιώτης (2007)
Το σύστημα Πανδώρα είναι μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών ακαδημαϊκού αλλά και ενημερωτικού χαρακτήρα. Χρήστης του συστήματος Πανδώρα μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου είτε είναι φοιτητής, είτε καθηγητής, είτε διοικητικό προσωπικό. Εκτός από τους ήδη υπάρχοντες τρόπους επικοινωνίας (π.χ διαδίκτυο, φυσική επικοινωνία) των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, το σύστημα Πανδώρα εισάγει άλλον ένα τρόπο επικοινωνίας, ο οποίος λαμβάνει χώρα μέσω κινητού τηλεφώνου και συγκεκριμένα μέσω SMS