Life of Oharou - Mizoguchi, Kenji, 1898-1956; Mizoguchi, Kenji, 1898-1956; Tanaka, Kinuyo, 1909-1977; Matsuura, Tsukie, 1907-1999; Sugai, Ichiro; Mifune, Toshiro, 1920-1997 (Classic films library, 2007)
Η Οχάρου είναι η όμορφη καμαριέρα μιας πριγκίπισσας στο αρχαίο Κιότο. Ο Κατσουμοσάκε, ένας χαμηλόβαθμος σαμουράι την ερωτεύεται και την οδηγεί σε ένα πανδοχείο όπου περνούν μαζί τη νύχτα. Η αστυνομία που ψάχνει για πόρνες και απόκληρους τον συλλαμβάνει και μολονότι η Οχάρου είναι αθώα καταδικάζονται ότι έχουν παράνομες ερωτικές σχέσεις.