Η διείσδυση της τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα : - Γκουτζαμάνης, Κωνσταντίνος (2008)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον ελληνικό τομέα παραγωγής ενέργειας. Στο πρώτο κεφάλαιο παρατίθεται περιγραφή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη συνέχεια, στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται τα χαρακτηριστικά των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατασκευαστικό και λειτουργικό επίπεδο. Έπειτα, πραγματοποιούνται συγκρίσεις σε οικονομικοτεχνικό επίπεδο όσον αφορά στη χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων και άλλων διαδεδομένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η αιολική ώστε να γίνει έλεγχος βιωσιμότητας και αξιολόγησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στον ελληνικό τομέα παραγωγής ενέργειας. Τέλος η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα που εξήχθησαν και προτάσεις για μελλοντική έρευνα.