Η αναγνώριση των προβλημάτων κατά τη μεταφορά φορτίου στην ορειβασία και η προσπάθεια λύσης τους : - Διάφας, Δημήτριος (2006)
Γίνεται προσέγγιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά τη μεταφορά φορτίου από πλευρά φυσιολογίας, ιατρικής και εμβιομηχανικής. Χρησιμοποιείται εμβιομηχανικό μοντέλο δανεισμένο από τη βιβλιογραφία με τη βοήθεια του οποίου τεκμηριώνεται πεδίο λύσεων μέσω σχεδιαστικής διαδικασίας και αφού αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση