Μελέτη αθροιστικών μεθόδων κοστολόγησης συνταξιοδοτικών σχημάτων : - Κοσμαδάκης, Μύρωνας (2007)
Στη παρούσα εργασία γίνεται ανάπτυξη των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την κοστολόγηση ενός συνταξιοδοτικού σχήματος καθορισμένης παροχής, οι οποίες στη συνέχεια θα μελετήθουν, επιλέγοντας τέλος την καλύτερη.Οι αθροιστικές μέθοδοι που μελετώνται είναι οι εξής:Aggregate, FIL (Entry age normal), FIL (Attained age normal) Τα κριτήρια για την επιλογή αυτή είναι:Ο κίνδυνος για τον σχηματισμό της παροχής, η οικονομική επιβάρυνση του εργοδότη (ή και του ασφαλισμένου), ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία της περιουσίας.