Η ελληνική ασφαλιστική αγορά την πενταετία 1998-2002 : - Γκόβαρη, Αγγελική (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, 2005)
Στόχος αυτής της εργασίας δεν είναι τόσο η απλή αναφορά των αποτεσμάτων χρήσης των ασφαλιστικών εταιριών, αλλά κυρίως η εύρεση των αιτιών που οδήγησαν στα λογιστικά αυτά στοιχεία, η διεξαγωγή συμπερασμάτων και οι συγκρίσεις ανά έτη, στα αποτελέσματα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Η επιλογή της συγκεκριμένης πενταετίας, 1998-2002, δεν είναι τυχαία, καθώς μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα συνέβησαν γεγονότα “σταθμός”, που επηρέασαν τη συνολική οικονομία της χώρας.