Το θεώρημα μη πληρότητας του Godel : - Κολιώνης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2005)
Παρουσίαση της απόδειξης του Θεωρήματος Μη Πληρότητας του Godel. Προσέγγιση μέσω του Θεωρήματος του Tarki με χρήση ορισμού της αλήθειας ακριβώς όπως ακολουθείται από τον R.Smullyan: " Godel's Incompleteness Theprems". Σταδιακή απόδειξη της τελικής διατύπωσης για την αριθμητική του Peano χωρίς τη χρήση της εκθετικής συνάρτησης, με την προϋπόθεση της ω-συνέπειας. Σύντομη ιστορική αναδρομή.