e-Αξιολόγηση τμήματος ΜΠΕΣ : - Πατεράκης, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2005)
Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο ‘Εργαλεία για την e-αξιολόγηση τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων’ (Μ.Π.Ε.Σ) έχει ως πρωταρχικό σκοπό τον καθορισμό και την λεπτομερή προδιαγραφή του πλαισίου αξιολόγησης του τμήματος σε επίπεδο ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, ερευνητικών δραστηριοτήτων, διδακτικού προσωπικού, παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομής. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την υλοποίηση του πλαισίου αυτού με την μορφή ενός «Πληροφοριακού Συστήματος Αξιολόγησης» (ΠΣΑ). Υποσυστήματα αυτού αποτελούν οι επιμέρους εφαρμογές που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν εκ του μηδενός (όχι αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων). Οι εφαρμογές που υλοποιήθηκαν και αφορούν το τμήμα Μ.Π.Ε.Σ περιλαμβάνουν :Αξιολόγηση του Οδηγού Σπουδών (προσφερόμενες δεξιότητες, μέσος όρος δηλώσεων κάθε μαθήματος, ποσοστά επιτυχίας ανά μάθημα κ.λ.π)Καταγραφή ερευνητικών δραστηριοτήτων (ερευνητικά έργα)Αποτύπωση επιστημονικού – ερευνητικού profil των διδασκόντωνΑξιολόγηση διδασκόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών (εργαστηρίων, ακαδημαϊκής γραμματείας, φοιτητικής μέριμνας, βιβλιοθήκης, γραφείου σταδιοδρομίας), από τους φοιτητέςΗ αξιολόγηση διδασκόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών υλοποιήθηκε με επεξεργασία ερωτηματολογίων. Το σύνολο των εφαρμογών που αναπτύσσονται εξασφαλίζουν ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα των δεδομένων που συλλέγουν/επεξεργάζονται.