Μελέτη και ανάλυση συστημάτων ασφαλείας στην ηλεκτρονική δικαιοσύνη : - Βασιλειάδου, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2005)
Σε αυτήν την διατριβή μελετάμε τις απαιτήσεις, τα οφέλη καθώς επίσης και τις δυσκολίες που συνδέονται με την καθιέρωση των συστημάτων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης ως τμήμα μιας ασφαλούς υποδομής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Επιπλέον, παρουσιάζουμε ως περιπτωσιολογικές μελέτες, προσπάθειες που καταβάλλονται από την Αυστρία, την Εσθονία και τη Βουλγαρία ως προς την εισαγωγή εφαρμοσμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικής δικαιοσύνης σε εθνικό επίπεδο κλίμακα. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους τεχνολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που δυσκολεύουν την ανάπτυξη ηλεκτρονικής δικαιοσύνης στο νομικό σύστημα μιας χώρας. Ολοκληρώνουμε τη διατριβή με την εύρεση διάφορων τρόπων να χειριστούμε αυτούς τους παράγοντες και να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες νομικούς καθώς επίσης και τους κοινούς ανθρώπους για να δεχτουν και να εκμεταλλευτούν τα συστήματα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης ως όχημα για τις γρήγορες, ασφαλείς και αξιόπιστες νομικές συναλλαγές.