Ασφάλεια επιπέδου εφαρμογής στα ομότιμα δίκτυα : - Ρεκλείτης, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2005)
Η διπλωματική αυτή εργασία, που τιτλοφορείται «Ασφάλεια Επιπέδου Εφαρμογής στα Ομότιμα Δίκτυα», έχει ως στόχο να παράσχει μια μη εξαντλητική επιθεώρηση των απαιτήσεων ασφαλείας που μπορούν να ζητηθούν σε δημοφιλείς ομότιμες εφαρμογές, ήτοι εφαρμογές που παρέχονται πάνω από ομότιμα δίκτυα και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που παρέχονται από υπάρχουσες ομότιμες εφαρμογές. Τέτοιες εφαρμογές περιλαμβάνουν το διαμοιρασμό αρχείων, την υπολογιστική κοινών πόρων, την άμεση επικοινωνία και τη κατανεμημένη συνεργασία. Δίνεται μια γενική περιγραφή των ομότιμων δικτύων και γίνεται ταξινόμησή τους, με κριτήριο τη δομή τους και το είδος των εφαρμογών που εξυπηρετούν.