Outsourcing information security : - Μουλός, Βρεττός (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2005)
Τα έγγραφα είτε είναι ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα μπορούν να αντιγραφούν-κλαπούν το ίδιο εύκολα Το μεγαλύτερο μειονέκτημα όμως των ηλεκτρονικών στοιχείων είναι ότι εάν βρεθεί τρόπος να αποκτηθεί ένα έγγραφό συνήθως ο ίδιος τρόπος ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα. Επομένως σε περίπτωση κυρώσεων για μια εταιρία το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο εάν θα έπρεπε να αποζημιώσει όλους της τους χρήστες. Δυστυχώς όμως η χρησιμοποίηση χειρόγραφών εγγράφων είναι πλέον γραφική.Η εταιρία που σκοπεύει να δώσει τα δεδομένα την σε εξωτερικό συνεργάτη πρέπει να είναι σίγουρη ότι δεν θα εκμεταλλευτούν και για άλλους λόγους εκτός από αυτούς που αναγράφει το συμβόλαιο. Το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ακόμα και η εκμετάλλευση λίγων εγγράφων οδηγεί στο κλείσιμο τις εταιρίας λόγο των υπέρογκων προστίμων που θα τις καταλογιστούν.