Χρήση διάχυτων πληροφοριακών συστημάτων και φορέσιμων υπολογιστών για τη δημιουργία συστήματος ελέγχου σκαφών αναψυχής : - Διαμαντοπούλου, Βασιλική (2007)
Στο πλαίσιο της ευρύτερης επιστημονικής περιοχής των διάχυτων πληροφοριακών συστημάτων (pervasive & ubiquitous computing) και των φορέσιμων υπολογιστών (wearable computers), η παρούσα διπλωματική εργασία ερευνά τις ιδιαιτερότητες του χώρου αυτού, γενικά έως το σημείο της σχεδίασης προϊόντος που ικανοποιεί συγκεκριμένες ανάγκες στην περιοχή αυτή. Η εφαρμογή διαδικασιών σχεδίασης έχει ως αποτέλεσμα τη σχεδίαση συγκεκριμένου προϊόντος/συστήματος το οποίο εφαρμόζεται σε σκάφη αναψυχής με στόχο τον έλεγχο συγκεκριμένων σημείων του σκάφους, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη. Στο γενικότερο πλαίσιο της εξέλιξης της εργασίας, ένας βασικός στόχος είναι να διερευνηθούν και να προταθούν τρόποι και εναλλακτικές αντιμετώπισης, βελτίωσης ή ακόμη και λύσης, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, στο γενικότερο προβληματικό χώρο των διάχυτων πληροφοριακών συστημάτων και των φορέσιμων υπολογιστών.