Αλγόριθμοι εντοπισμού και διόρθωσης του προβλήματος της κλιμακωτής ευπάθειας : - Βαφειάδης, Γεώργιος Δ. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2005)
Το πρόβλημα που μελετούμε είναι το πρόβλημα της κλιμακωτής ευπάθειας. Το πρόβλημα της κλιμακωτής ευπάθειας υπάρχει όταν ένας εισβολέας εκμεταλλεύεται τις δικτυακές διασυνδέσεις για να υποκλέψει πληροφορία σε μια σειρά επιπέδων ασφάλειας η οποία είναι μεγαλύτερη από την πιστοποιημένη για καθένα από τα συνιστώμενα συστήματα που πρέπει να παραβιαστεί για να το επιτύχει. Παρουσιάζουμε τα στοιχεία υλοποίησης τριών αλγορίθμων επίλυσης του προβλήματος, που υλοποιήσαμε, καθώς και μια συγκριτική μελέτη της αποτελεσματικότητάς τους.