Εφαρμογές της πιθανοθεωρητικής μεθόδου σε κάποια προβλήματα της θεωρίας γραφημάτων : - Δεσλής, Γιάννης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2005)
Η πιθανοθεωρητική μέθοδος είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την επίλυση ποικίλων προβλημάτων των διακριτών μαθηματικών.Βρίσκει εφαρμογή στα προβλήματα της συνδυαστικής , στη θεωρία γραφημάτων , στη θεωρία αριθμών και στην συνδυαστική γεωμετρία. Τελευταία εφερμόζεται και στην μελέτη διαφόρων υπολογιστικών προλημάτων .Στην εργασία αυτή αφού κάνουμε μια εισαγωγή σε κάποιες βασικές έννοιες και εργαλεία από την θεωρία πιθανοτήτων και την θεωρία γραφημάτων , στη συνέχεια παραθέτουμε κάποιες εφαρμογές της Πιθανοθεωρητικής Μεθόδου σε κάποια προβλήματα της Θεωρίας Γραφημάτων.