Μαθηματικά ασφαλίσεων ζωής : - Ιωάννου, Κωνσταντίνος (2007)
Συγκεντρωτική σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών που διέπουν τα Μαθηματικά Ασφαλίσεων Ζωής και αναφέρονται: -Στις Εισαγωγικές Έννοιες των Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (τόκοι και ράντες),-Στα σημεία που αφορούν τη Θεωρία Θνησιμότητας, -Στην Τιμολόγηση της Ασφάλισης (στόχοι - αρχές υπολογισμού ασφαλίστρων), -Στα Προγράμματα Ασφαλίσεων Ζωής (σταθερού και μεταβλητού κεφαλαίου) και τέλος -Στον Υπολογισμό του Ασφαλίστρου P (με αναφορές στις πλήρως διακριτές, συνεχείς και ημισυνεχείς περιπτώσεις καθαρών ασφαλίστρων κ.ά.).