Εγκυκλοπαίδεια κόσμος (Δαμιανάκης, 2002)
Το περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας Κόσμος συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες λήμματα, τα οποία συνοδεύονται από μεγάλη συλλογή πολυμεσικού υλικού, όπως βίντεο, κινούμενα σχέδια, γραφικά, χάρτες, ήχοι κ.ά. Η εφαρμογή αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες και διαθέτει δυναμικό μηχανισμό αναζήτησης λημμάτων και πολυμεσικού υλικού, ενώ υπάρχει σύνθετη διασύνδεση περιεχομένων με υπερσυνδέσμους. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα ανανέωσης του περιεχομένου μέσω Internet, γεγονός που καθιστά διαρκώς ενημερωμένη και επίκαιρη. Τέλος, η εγκυκλοπαίδεια περιλαμβάνει διάφορες επιμέρους αυτόνομες ενότητες, όπως Διαδραστικό Εργαστήρι Γεωμετρίας, ορθογραφικό λεξικό, παγκόσμιο άτλαντα, άτλαντα του ανθρώπινου σώματος, ενότητα "Σαν σήμερα", που αποτελεί την ημερολογιακή καταγραφή χιλιάδων γεγονότων από την ιστορία της ανθρωπότητας και "Χρονολόγιο" με τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα και πολλά άλλα, ώστε να καλύπτει σφαιρικά τια ανάγκες του μαθητή, φοιτητή αλλά και όλης της οικογένειας.