Μαθηματική θεμελίωση της κβαντομηχανικής : - Ντίας, Γιώργος (2007)
Η εργασία περιλαμβάνει : παρατηρήσιμες ποσότητες και παραδείγματα τους, τα αξιώματα της κβαντομηχανικής, θεωρία φραγμένών και μη-φραγμένων τελεστών. αποδεικνύονται στο τέλος ότι κάθε παρατηρήσιμη ποσότητα αντιστοιχεί σε έναν αυτοσυζυγή τελεστή και το θεώρημα επέκταση του friedrich.Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες.