Ελεγχος μουσικών παραμέτρων μέσω Video : - Κάπρος, Ευάγγελος (2007)
Στόχος είναι η δημιουργία ενός συστήματος φυσικού και απομακρυσμένου ελέγχου των παραμέτρων ενός ηλεκτρονικού μουσικού οργάνου μέσω κινήσεων του σώματος που θα αναγνωρίζονται από video. οι σύγχρονοι synthesizers διαθέτουν πληθώρα παραμέτρων μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ποικιλία ήχων. ταυτόχρονα, ο έλεγχος όλων αυτών των παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο δημιουργεί συχνά προβλήματα στους χρήστες του οργάνου. στόχος της εργασίας αυτής είναι η μελέτη του φυσικού και απομακρυσμένου ελέγχου τέτοιων μουσικών παραμέτρων. για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε ένα σύστημα ικανό να επεξεργάζεται video και να αναγνωρίζει τις κινήσεις του σώματος του χρήστη (κίνηση χεριών, κεφαλιού κτλ.) και να τις ερμηνεύει ως μεταβολή κάποιων μουσικών παραμέτρων ενός ηλεκτρονικού μουσικού οργάνου (τόνος, ηχόχρωμα, κτλ.). επίσης, μελετήθηκαν οι βασικές τεχνικές ψηφιακής σύνθεσης ήχου και σχεδιάστηκε ένας πρότυπος synth που ελέγχεται φυσικά και εξαποστάσεως. η μελέτη δεν περιορίστηκε στα καθαρά τεχνικά μέρη, αλλά έλαβε υπ όψιν της την ανθρώπινη νόηση (human cognition), όσον αφορά το ηχητικό αλλά και το κινησιακό μέρος της υλοποίησης του συστήματος.