Αξιολόγηση ενδυνάμωσης : - Πρίντεζη, Μαρία (2006)
Κατά την πορεία της εργασίας διερευνάται ιστορικά και αποσαφηνίζεται η έννοια της αξιολόγησης, αναφέρονται και συγκρίνονται οι βασικότερες προσεγγίσεις αξιολόγησης. Αναδεικνύεται η έννοια της ενδυνάμωσης εστιάζοντας στη χρησιμότητα της ενδυναμωτικής αξιολόγησης κατά τη σχεδίαση και ο καταλυτικός της ρόλος σε ανατροφοδοτικές διαδικασίες. Στη συνέχεια, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο βασισμένο στις αρχές της ενδυνάμωσης και πραγματοποιείται μία προσομοίωση ενδυναμωτικής αξιολόγησης σε πραγματικές συνθήκες. Τέλος, εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με τη χρησιμότητα της ενδυναμωτικής αξιολόγησης και τη γενικότερη πορεία της εργασίας.